Tortur sommer.

Hadde jeg vært en klut, kunne man vridd meg opp.

Klimaet gjør meg så svett at jeg renner. Jeg drukner nærmest i min egen kroppssvette. Nei, jeg klager ikke. Jeg bare informerer. For å være helt ærlig så er jeg ikke vandt til denne typiske Oslo sommeren (med andre ord, tortur sommeren). Der jeg er oppvokst har vi tilgang på noe som kalles strender. Strender er områder med sand (i Norge er ofte sanden byttet ut med spisse steiner og skjell som du skjærer deg på hvis du ikke bruker badesko) og noe som kalles vann. Nærmere bestemt Oslo fjorden. Hvor spesielt er ikke det? At det ikke finnes en eneste strand i Oslo når du kan stikke foten din i Oslo fjorden hvis du tilfeldigvis tar deg en is nede på Aker Brygge? 

På disse magiske strendene er en vanlig aktivitet noe som kalles bading. Da tar man på seg badeskoene, går ned til vannet og gjør noe vi kaller å "legge seg på svøm". Noen ganger blir badeskoene borte under aktiviteten, andre ganger ikke. I vannet kan man ha hodet under vann og lete etter krabber og skjell, eller så kan man ha hodet over vann. Hvis man har hodet over vann kan en passende aktivitet være å kaste ball eller å spille ping-pong. Er man heldig, finnes det også et stupebrett på stranden. Da kan man hoppe, stupe eller for de litt mer erfarne - ta trippel salto ned i vannet. 

Et vanlig fenomen er også å ha med seg niste på stranden. Nisten består ofte av påsmurte brødskiver med baconost, solbærsaft og litt vannmelon/goldfish. Nisten konsumeres alltid etter man har badet, da man som barn lærer at man kan drukne dersom man bader rett etter man har spist. For å holde nisten kjølig, oppbevares den i noe vi kaller en kjølebag. Denne settes alltid under et tre i skyggen. Det er vanlig å ha med seg magasiner, aviser eller bøker for å fremstille seg selv som en kulturell eller intellektuell person. Disse fungerer som rekvisitter, og ligger synlig ved siden av campingstolen/stråmatta. Det man imidlertid bruker tiden på når man ikke bader, fisker krabber, stuper eller smører seg inn med hjemmelagd solkrem, er sladring. 

Man sladrer om alt fra hvor fæl nabokjerringa ser ut med den nye permanenten, hvor stygg rødfargen på det nymalte huset til Larsen ser ut og hvor dårlig stellt det er i hagen til Fru Olsen. Man mobber de andre på stranda. Ofte går mobbingen ut på å rakke ned på de som ikke kan stupe, ikke tør å hoppe fra ti-meteren eller de som ikke lærte å svømme før de ble fem år. Alle på stranda synes dette er en passende, trivelig og effektiv måte å overleve varmen på. Dersom man imidlertid blir for varm, er det lov å sette seg i skyggen, men da får man ikke lov til å være med på sladringa. 

I Oslo fungerer tydeligvis sommeren på et helt annet vis. Jeg har kommet frem til en konklusjon om at Oslo mennesker må være født med et innebygd kjøleapparat, da de ikke eier behov for verken vann eller strand. Oslo mennesker synes det er helt greit å ligge på en gressplen hele dagen og steke. De fleste har heller ikke hørt om badesko, badedrak, dykkebriller og kjølebag. Et vanlig antrekk for et Oslo menneske er dongri shorts (???), BH (???) og converse (???). De har ofte med seg et håndkle eller pledd til seg selv (her er det ikke snakk om å dele med andre, evt. ta med en campingstol ekstra for å tilby dersom det kommer en bekjent). De har også med seg magasiner, aviser eller bøker som de, wait for it, LESER (!!!). En annen aktivitet som er mye utbredt i Oslo er å høre på musikk. Noen har med høytalere som de kobler til telefonen, andre plugger inn ørepropper. Der jeg kommer fra ville dette blitt sett på som uhyre arrogant og jappete oppførsel.

Når det gjelder niste, har Oslo mennesker et helt annet syn på næring. De jogger bare ned på Rimi hvis de blir sultne og kjøper seg en engangsgrill (???), pølser, pølsebrød og ketshup hvis de blir sultne. Hvis ikke de gidder, kjøper de seg en is eller en wienerpølse (???) i kiosken. 

Man får vel bare følge strømmen. Jeg får gå til anskaffelse av et bankkort og en mobiltelefon jeg også. 

Xoxo Guds beste barn

8 kommentarer

kaaroolineee

25.05.2012 kl.10:27

bra skrevet :) kommentere tilbake?

Sandra

25.05.2012 kl.10:42

Veldig bra skrevet, og flott blogg :)!

pernille

25.05.2012 kl.10:43

hahah, sykt bra skrevet!

Pernille

25.05.2012 kl.10:43

Veldig bra skrevet:) fin blogg du har

Hyggelig med kommentar tilbake:)

Unwritten Tales

25.05.2012 kl.11:34

Oslomennesker + Innebygget kjøleapparat = Sommer.

Kjipt...? Gleder meg til å bade!

cbyh ♥

25.05.2012 kl.11:41

Bra skrevet ! :) hadde vært fint med bilder også :)

♥ charl0tte94

25.05.2012 kl.12:54

Utrolig fin blogg du har! :)

Blir glad for en kommentar tilbake på min blogg! :)

dikkaols1

25.05.2012 kl.13:56

Hah, så jævli bra skrevet! Gud som jeg lo! :)

Skriv en ny kommentar

Guds beste barn

Guds beste barn

21, Oslo

Jeg skriver om ting som irriterer meg i samfunnet. Med andre ord mennesker og meg selv. PS: Man må ikke jobbe for å tjene penger. Det er en løgn.

Kategorier

Arkiv

hits