Kjære fylleangst, kan du dra til helvete?

Du er så tørr i munnen at det føles som om du har vandret i Sahara hele livet uten tilgang på en eneste vanndråpe. Hodet dunker så vilt at du er sikkert på at et gjenferd slår deg hardt i hodet med en hammer. Rommet er så lyst at du knapt klarer å se. Hvorfor i helvete må solen skinne så sterk akkurat nå? Og hvorfor i helvete er ikke markisen nede? Du vil ta den ned, men du orker ikke å bevege deg en meter. Så du kniper øynene sammen i håp om å stenge lyset ute. Hjelper det? Selvfølgelig ikke. Du strekker armen ned mot gulvet i håp om å treffe vannflasken du satt der i går. Du bommer, noe som resulterer i at alt vannet renner ut. Ikke akkurat noen bombe at du hadde glemt å sette på korken.

Angsten kommer krypene.

Du snur deg febrilsk rundt i sengen for å finne mobilen. Den ligger nederst i senga, noe som betyr at du ikke har mistet den. Vesken ligger slengt på gulvet ved siden av den tomme vannflasken, så du strekker deg etter den og tømmer ut innholdet. Alt er der. Heldigvis. Så kommer du på det. Du snakket i telefonen før du la deg. Men med hvem? Du ransaker telefonen og konkluderer raskt med at du bare kan droppe å gå ut i dag. Du kan vel egentlig droppe å gå ut resten av livet også.

Hvorfor klarer du ikke å holde deg unna telefonen når du er full? Du vet ikke hvor du skal begynne. Kanskje du bare skal sende ut en felles melding og beklage din uhørte oppførsel. Nei, det beste er kanskje å late som ingen ting. Eller?

Det verste må være kjærlighetsbrevet du så flittig satt og tastet inn på mobilen, og var skada nok til å trykke på "send" tasten. 

Nei, det er vel bare en ting å gjøre. Å dø. Men det vil du jo ikke, så du tar deg en dusj, får med noen venner ut for å spise sånn at du kommer på andre tanker og slipper å bli konfrontert med gårsdagens glimt alene. Dere ler, og snakker om hvor full du var. Men etter en liten stund borer angsten seg gjennom ribbeina dine igjen, overtar alle tankene og minner deg stadig på hvor patetisk du oppførte deg i går. Du er nødt til å dra hjem, låse døren og gjemme deg under dyna.

Du presser ansiktet ned i puta. 

Du lover deg selv at du aldri skal stå opp, og enda viktigere - du skal aldri drikke igjen.

Xoxo Guds beste barn

 

5 kommentarer

herregud så pen du er på den headeren! og ja.. bra innlegg også!

Malin Olsvoll

18.05.2012 kl.18:44

Du er fin! Du skriver kjempe bra!

Mette

18.05.2012 kl.18:50

Har akkurat samme følese som deg..

Sandra.

18.05.2012 kl.19:24

hahaah føler med deg!:P

Ingeborg Wåde

18.05.2012 kl.20:22

Hahaha! Kjenner den følelsen!

Skriv en ny kommentar

Guds beste barn

Guds beste barn

21, Oslo

Jeg skriver om ting som irriterer meg i samfunnet. Med andre ord mennesker og meg selv. PS: Man må ikke jobbe for å tjene penger. Det er en løgn.

Kategorier

Arkiv

hits