Throw me a bone

I morgen er det 17.mai, dere! Er dere klare? 

Det er i hvert fall jeg. Med klar mener jeg selvfølgelig klar for å bli full. Hvis ikke jeg blir full i løpet av timene etter jeg har stått opp, blir jeg nødt til å gå å legge meg igjen. Og det blir jo kjedelig for dere. Jeg kan simpelthen ikke fordra 17.mai. Jeg blir så flau på andres vegne denne dagen (ikke bare denne), at jeg som oftest ikke ser noen annen utvei enn å gå legge meg igjen. 

Vi nordmenn er som kjent glad i en fest, og det kan jeg for så vidt forstå, i og med at det ikke finnes noe særlig annet gøy å finne på i landet enn å drikke øl. Men man skal likevel lete lenge etter en nasjon som nærmest raner matbutikkene og polet dagen før helligdager på denne måten. Vi driter som oftest i hva vi feirer, så lenge det er sosialt akseptert (for det er vi veldig nøye med å finne ut på forhånd) å inkludere alkohol. For meg er 17.mai en helt vanlig dag, og det synes jeg bare skulle mangle, i og med at jeg er 21 år.

Etter å ha feiret 17.mai i 21 år, med unntak av det ene året jeg ikke gadd og stå opp og året jeg var russ, er jeg rett og slett lei av hysteriet rundt denne dagen. Og ja, jeg har fått med meg at grunnloven ble stiften på Eidsvoll i 1814, og at Norge ble en uavhengig stat og bla bla bla. Get over it. Om to år er dette 200 år siden. En ting er å informere elever om dette gjennom historiebøker på skolen, en annen ting er å løpe rundt i gatene med budeiedrakt og hoffnarrsko. Mennesker, dere mennesker. 

Is, brus og heliumsballonger er gøy det. FOR FEM ÅRINGER. For oss andre, burde dette være en helt vanlig dag. Apropos bunad. What the fuck is wrong with you guyes? Det er ikke fint, bare så det er sagt. Og hvis man på død og liv må ha en nasjonaldrakt, hvorfor kan man ikke kjøre noe litt mer sexy? Som for eksempel dette:

 Men for all del, hvis damer vil se ut som budeia på Synnøve gulosten forstår jeg det. Og hvis opplegget er at menn ønsker å likne Per Spelmann er jo det greit. Nei, for all del. Gå i bunaden deres så mye dere vil for min del. Jeg holder meg innendørs. Bare prøv å demp den hornmusikken litt er dere greie, sånn at jeg får sove hvis jeg ikke blir full.

Xoxo Guds beste barn

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Guds beste barn

Guds beste barn

21, Oslo

Jeg skriver om ting som irriterer meg i samfunnet. Med andre ord mennesker og meg selv. PS: Man må ikke jobbe for å tjene penger. Det er en løgn.

Kategorier

Arkiv

hits